Известие

Collapse
No announcement yet.

Убедете ме да си взема Алфа 145....много ме кефи..

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Убедете ме да си взема Алфа 145....много ме кефи..

Страшно ми харесва 145...искам да сменя Пунтото ми за такава.Харесал сам 1.6 TS...много сам се запалил....даите ми кураж!!
    Вярно ли е че са скъпи частите и много харчи?
    Искам я!

Давай бе чоек тая Алфа е страшна
    Mitsubishi Outlander 2.2 4х4 от 12г. -"reliably" now
    Alfa Romeo 1.9 JTDm от 10г. -"bellissima" - now
    Alfa Romeo 1.9 JTD от 00г. -"my heart"- ex
    Fiat Ritmo 1.5 Super от 82г. -"first love"- ex

Comment

Колата е хубава наистина разхода е малко висик но зависи колко ти е ъежък кракът а за частите е лъжа въобще не са скъпи,а бе колата е хубава ако ти харесва взимай и карай
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Я и аз малко да се включа.
        Ако я ръчкаш гори доста, зимата също (имам в предвид 12 и нагоре), частите на Боксерите са доста по-евтини от на Т.С.
        Доста е по-тежка от Пунто-то и в града се усеща, ама като излезеш на хубав път в сравнение с Пунто-то си е стабилна кола и то доста.
        Ако я сравнявам с Пунто, частите са х2 или повече, но пък е по-здрава като ходова част, има по-добър дизайн, материалите от вътре са 5 класи над тези в Пунтото, абе друг клас си е.

Ако ще я караш на градско, ще ти излезе доста над Пунтото в момента.

П.С. Какъв мотор е Пунто-то

А карал съм Пунто 75 (много върви и гори смешно малко), така че имам база за сравнение.
        "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
        Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
        Opel Astra J GTC

Comment

Значи всичко което казват колегите съм съгласен само да вметна, че моята в най-големия студ ми даде 11 иначе 10 и със сигурност не карам като пенсионерка.......но така като гледам 1.6ТС май си е по-висок разхода(около 1 л. но пък и повече върви) въпреки че някой твърдят че е един и същ.
          98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

абе 1.6ТС си гори над 13 особено пък сега в студа

за частите - по ходовата част си е Типо, така че там няма никакви проблеми

по двигателя вече зависи ... датчиците особено на тези до 99та са евтини, ламбда сонда и дебитомер са си скъпи, свещите са АДСКИ скъпи но се сменят рядко (на 100к км), филтри, масла, консумативи - нищо особено
            съединителя комплект е по евтин от 156ците примерно

ако си намериш 1.8 или 2.0 като че ли е по-добре
            '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
            '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
            '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

мойта кукла е точно такава. взимай я ако е добра. вярно е че частите са малко по скъпи но определено си заслужава. мотора е с добра динамика и е доста стабилна. ако има и АБС няма какво да се чудиш.
              лъчка,лъчка,плъв съм на баило!!!
              145 1.6 TS16v

Comment

Още един плюс - осем годишна гаранция против ръжда по купето ! Моята е точно осем годишна само, че 146 ца 1.6 ТС. Виж какво писах по темата за разхода на гориво. Мен колата ме кефи отвсякъде. Като седна в друга кола все едно сядам в пластмасова щайга ! Стандартно си идва със всички основни екстри. Толкова екстри на такава цена едвали ще намериш в друга кола. Мен най-много ме кефи хидравличният волан. Алфа Ромео определено е по-добра марка от ФИАТ.
                146 1.6 TS 01.97

Comment

Първоначално публикувано от georgievst
                  Още един плюс - осем годишна гаранция против ръжда по купето ! Моята е точно осем годишна само, че 146 ца 1.6 ТС. Виж какво писах по темата за разхода на гориво. Мен колата ме кефи отвсякъде. Като седна в друга кола все едно сядам в пластмасова щайга ! Стандартно си идва със всички основни екстри. Толкова екстри на такава цена едвали ще намериш в друга кола. Мен най-много ме кефи хидравличният волан. Алфа Ромео определено е по-добра марка от ФИАТ.
                  Наистина волана е невероятно мек ,просто го връткаш с едно пръстче.А ако има и ABS то спирачката трябва да я галиш,щото иначе пробиваш предния джам с глава. Абе съвсем сериозно-вземеш ли я се влюбваш
                  145 1.6 TS16v

Comment

Аз да ти кажа сега от моята като се кача на друга кола-особено по обикновена семейна кола-направо ми се се струва, че нещо не са наред и не вървят.
                    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                      Аз да ти кажа сега от моята като се кача на друга кола-особено по обикновена семейна кола-направо ми се се струва, че нещо не са наред и не вървят.
                      Колега,каква е максималната скорост на 1.8 тс по книжка,и какво пише на километржа?(че я сравнявам с мойта). 1.6тс я дават 195 по книжка а на км пише друго. Аз съм я опъвал до 180 и не смея повече. Как е при теб?
                      145 1.6 TS16v

Comment

Първоначално публикувано от vankatabe
                        Колега,каква е максималната скорост на 1.8 тс по книжка,и какво пише на километржа?(че я сравнявам с мойта). 1.6тс я дават 195 по книжка а на км пише друго. Аз съм я опъвал до 180 и не смея повече. Как е при теб?
                        колега ти не гледай какво пише на скоростомера като макс. скорост на 145 1,8ТС 16В пише 260 ама ше ги дигне през крив макарон
                        ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                        ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Първоначално публикувано от Kostadin
                          Първоначално публикувано от vankatabe
                          колега ти не гледай какво пише на скоростомера като макс. скорост на 145 1,8ТС 16В пише 260 ама ше ги дигне през крив макарон
                          Колко мислиш че ще направи?
                          145 1.6 TS16v

Comment

Ами мойта стига до 225км и повече неще с двама души. Това по километраж де - реално е по-малко сигурно - те и дават 210 максимална мисля. Ще замерим с Г-тека напролет да видим верен ли е.

П.П. Километража е до 260 км/ч да не кажете сега че е до 220 и да питате как видях 225.
                            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                            CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от Kostadin
                              колега ти не гледай какво пише на скоростомера като макс. скорост
                              но не гледай и книжката, забравих да добавя, истината е някъде по средата, а макс. скоростта, която дават по книжка според мен е тази скорост, за която завода производител дава гаранция, че колата ще издържи.
                              ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                              ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Working...
                              X